SVJEDOČENJA MOSTARKI KOJE JE PRATIO MANIJAK, POLICIJA JOŠ SVE ISTRAŽUJE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

SVJEDOČENJA MOSTARKI KOJE JE PRATIO MANIJAK, POLICIJA JOŠ SVE ISTRAŽUJE

Datum:11.03.2023.

Mostar je već nekoliko dana u strahu nakon što su se pojavile informacije o maskiranom muškarcu koji prati djevojke po gradu u kasnim noćnim satima, a dvije djevojke su podnijele prijavu i mostarskoj policiji.

Policija istražuje sve navode, a informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da je muškarac identifikovan nisu potvrđene.

U mnogim Whatsapp grupama pojavile su se audio poruke u kojima djevojke dijele informacije i upozoravaju  o muškarcu nižeg rasta, punije građe, obučenog u crnu odjeću, s kapuljačom na glavi i crnom maskom, preko lica.

Taj „ seksualni predator“ kako ga je nazvala jedna djevojka se pojavljuje ispred i u blizini noćnih klubova u tom dijelu Mostara i prema njenim navodima pita za „šrafciger, štiklu da ”dobavi” neke gluposti“. Spominje se i da je jednu djevojku uhvatio za ruku, zvonio joj na vrata, nakon što je nije stigao i slično.

 Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona rečeno nam je da su preksinoć u 21 sat, dvije 20-godišnjakinje prijavile da su vidjele maskiranu mušku osobu.

Dodaju da su nakon preslušavanja svih poruka koje kruže raznim grupama te provjerom i obilaskom šireg područja mjesta koje se spominju, a na kojima navodno vreba nepoznati muškarac nisu uočili ništa sumnjivo te da će i dalje nastaviti s provjerama.

Iz policije su negirali medijske natpise  o tome da u vezi ovog slučaja rade zajedno s policijom iz Metkovića . Naime, u jednoj od poruka je navedeno da se uz jedan napad veže muškarac u automobilu Mercedes dubrovačkih registarskih oznaka.

Isto nam je potvrđeno iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

”Za sada, nismo primili službenu molbu kolega iz Policijske uprave Mostar kojom traže saradnju na slučaju razotkrivanja muškarca koji prati i zastrašuje djevojke u Mostaru. Kao i do sada, u slučaju službene molbe kolega iz Policijske uprave Mostar, odazvati ćemo se potrebama saradnje koje ima za cilj sprječavanje bilo kakvog oblika protivpravnog ponašanja”, kazali su iz PU dubrovačko-neretvanske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: