OBILJEŽAVANJE DANA DRUGE LAKE BRIGADE 9. APRIL | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

OBILJEŽAVANJE DANA DRUGE LAKE BRIGADE 9. APRIL

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:05.04.2023.

Svetom litugijom, pomenom poginulim borcima, polaganjem cvijeća na spomen obilježje i prigodnim programom u Luci će u nedjelju 9. aprila biti obilježen Dan formiranja Druge lake brigade Vojske Republike Srpske.

Bivši saborci evociraće uspomene na ratne dane i sudbonosne bitke u kojima su poginula 174 pripadnika ove vojne formacije.

Nakon pomena za sve poginule i umrle borce iz otadžbinskog rata kod Spomen obilježja na kojem su ispisana imena 207 poginulih boraca i 109 civila biće položeno cvijeće, a planirano je i obraćanje zvaničnika, kao i prigodan kulturno-umjetnički program.

Druga laka pješadijska brigada tokom rata imala je zonu odgovornosti od oko 70 kilometara, od Živanjskog dola do Ljubine na konjičko - nevesinjskom ratištu.

Opštinska boračka organizacija Nevesinje pozvala je porodice poginulih boraca, demobilasane borce i građane da prisustvuju programu obilježavanja Druge lake pješadijske brigade.

 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA - Luka, nedjelja, 9. april

 

09:00 Sveta liturgija u hramu Sv. Uspenja Presvete Bogorodice

10:00 Parastos poginulim i umrlim borcima VRS

10:30 Polaganje cvijeća na spomen obilježje

10:45 Obraćanje zvaničnika i kulturno-umjetnički program


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: