ŽIVJETI U LJUBAVI I PRAŠTANJU | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ŽIVJETI U LJUBAVI I PRAŠTANJU

Izvor: SRNA | Datum:10.04.2023.

Protojerej-stavrofor Gojko Perović izjavio je da uvijek treba gledati naprijed i nastojati da se život provede u ljubavi i praštanju, kako dolikuje pravoslavcima.


"Gospod nam je rekao da ljubimo bližnjeg svog kao samoga sebe i ovog kao hrišćani treba da se držimo i da život provedemo kako treba, u ljubavi prema bližnjima", istakao je sveštenik Perović na predavanju u Sabornoj crkvi Svetog Save u Bileći o temi "Ulazak u Jerusalim".

Perović je poručio da je crkva najbolja škola i da od ljudi okupljenih u crkvi nema ljepšeg freskopisa i ikonostasa, jer jedni na druge treba da gledaju kao na ikone Božije.

On je naveo da se čovjekov život sastoji od stalnog kretanja i putovanja koje se nastavlja, u kome nema izvjesnosti jer je Gospod čovjeku ostavio slobodu i širinu da svako istinu doživi na svoj način.

"Svoju sreću treba napraviti od onog od čega sad imaš, a ne gledati unazad i ako to napravite od srca to će biti najbolji posao", rekao je otac Perović na predavanju koje je sinoć prvi put održano u Sabornoj crkvi Svetog Save zbog velikog interesovanja vjernika.

Starješina bilećke Saborne crkve Nebojša Kolović rekao je da je ovo jedno u nizu predavanja koje je Crkvena opština Bileća organizovala tokom Časnog posta.

On je istakao da razumno treba da vjerujemo i služimo Bogu, onako kako nas uči Jevanđelje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: