Praznik radosti i života u Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Praznik radosti i života u Nevesinju

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:16.04.2023.

Pravoslavni hrišćani slave Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobjedu života nad smrću. U svim pravoslavnim hramovima služene su vaskršnje liturije.

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobjedu vjere i života nad smrću.

Vaskršnje jutrenje i sveta liturgija služeni su jutros u Sabornom hramu u Nevesinju i Crkvi Svete Trojice u Kifinom Selu.

Nakon zajedničke molitve i duhovnih obreda, toplinu i radost Vaskrsa vjernici su prenijeli u svoje domove gdje su nastavili praznovanje zajedno sa svojim ukućanima, kumovima i prijateljima.

Kod Hrama Svih Svetih u Zovom Dolu danas u 11 časova biće održana tradicionalna Vaskršnja tucijada. Organizatori svake godine priređuju takmičenje u konkurenciji djece, omladine i veterana. Za pobjednike su predviđene nagrade.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: