Planinarki dom na Ublima napokon u pravim rukama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Planinarki dom na Ublima napokon u pravim rukama

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:31.12.2016.

Jučerašnji dan za Planinarsko društvo Vučji zub bio je veliki.  Naime, nakon dugogodišnje borbe, tačnije od 2008 godine, napokon se naišlo na razumjevanje gradske uprave, koja je pozitivno odgovorila na zahtjev da se na korištenje ustupi Planinarki dom na Ublima. Ovom odlukom gradonačelnika Luke Petrovića dobili su ono što im po pravu i logici pripada, a u prilog toj činjenici ide skoro 4000 potpisa građana Trebinja tokom peticije protiv prodaje planinarskog doma.

"Smatramo da je ovaj objekat danas u pravim rukama jer se naše društvo za ovih 10 godina postojanja dokazalo kao kredibilno udruženje građana koje istinski služi svojoj svrsi i novac dobijen od grantova troši na pravi način, a ne stavlja ga u sopstvene džepove. Napominjemo da smo za ovih 10 godina pored organizovanog planinarenja besprekorno radili na unapeđenju i razvoju svih segmenata planinarenja. Bavili smo se: ekološkim, humanitarnim, sportskim, a nerijetko i spasilačkim aktivnostima, o čemu je naša društvena zajednica veoma dobro upoznata. Za sve naše aktivnosti građani Trebinja, ali i šire vrlo dobro znaju s obzirom da ih je sve ove godine pratila izuzetna medijska podrška.

I napokon, naše društvo danas je dobilo svoju kuću koja će biti centar okupljanja planinara, sportista, školaraca, radnika, turista i svih građana Trebinja.

Napokon smo  završili dugu i uglavnom tešku borbu da ovaj objekat dođe u prave ruke, a sve ružno je napokon iza nas. U narednom periodu predstoji nam da zasučemo rukave i damo sve od sebe da obnovimo dom i napravimo mjesto koje će biti na ponos, ne samo nama, već cijelom Trebinju." - navodi se u saopštenju Planinarskog društva Vučji zub.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: