Njemačka organizacija pomaže poljoprivredu: Potpisani ugovori o donacijama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Njemačka organizacija pomaže poljoprivredu: Potpisani ugovori o donacijama

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:02.01.2017.

Predstavnici njemačke nevladine organizacije „HELP“ potpisali su ugovore sa 30 poljoprivrednih proizvođača sa područja Trebinja o donaciji u poljoprivrednim mašinama, opremi za rad i proizvodnom repormaterijalu, vrijednosti 3.000 KM po korisniku.

Projekat podrške poljoprivrednoj proizvodnji na području Trebinja, ukupne vrijednosti 45.000 evra, zajednički realizuju Grad Trebinje i ova organizacija, a dijelom sufinansiraju i korisnici donacija, koji su nakon apliciranja za nabavku materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za njihovu djelatnost, zadovoljili i uslove donatora.

Potpisnici ugovora su većinom proizvođači meda i ljekovitog bilja i već u narednih 15 dana krenućemo sa isplatama dobavljačima odnosno isporuku prema korisnicima. U planu je i  sertifikacija za 5 proizvođača organskih proizvoda, za koje će biti organizovane i  posebne poslovne edukacije“, rekao je za pres službu Gradske uprave Šemsudin Manjević, predstavnik organizacije „Help“.

Radenko Drašković, načelnik Odjeljenja za privredu Grada Trebinja, pojasnio je da je organizacija „Help“ obezbijedila 50% vrijednosti donacija, Grad Trebinje učestvuje sa 35%, a sami korisnici sa svega 15% vlastitih sredstava.

„Grad Trebinje će i ubuduće podržavati sve projekte od opšteg interesa za razvoj grada, a ovaj je svakako značajan jer pomaže poljoprivrednu  proizvodnju, koja je strateška grana  privrede Trebinja“, kazao je Drašković za pres službu Gradske uprave.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: