Djed Mraz prvi davalac krvi u novoj godini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Djed Mraz prvi davalac krvi u novoj godini

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:03.01.2017.

Prvi dobrovoljni davalac krvi u novoj godini u Trebinju je Djed Mraz.

Prvi krv daruje već treću godinu zaredom da svojim činom podstakne i druge građane Trebinja da pokažu svoju humanu stranu.

„Budite humani i bar jednom godišnje darujte krv ako ste u mogućnosti. Mislim da će moj primjer da podstakne sve one koji to do sada nisu uradili – da daruju dragocjenu tečnost i nekome spasu život“, rekao je Djed Mraz.

Sudeći po ostvarenim rezultatima u prikupljanju krvi i animiranju građana na dobrovoljno davalaštvo, neobični prvi davalac bio je „taličan“ za trebinjsku Službu za transfuzijsku medicinu.

Prema riječima dr Dragana Šarenca, načelnika službe, protekla 2016. godina, sa 51 organovanom akcija darivanja krvi, bila je najuspješnija u 50 godina dugoj istoriju Službe za transfuzijsku medicinu.

Šarenac ističe da je u protekloj godini prikupljene 2.273 jedinice krvi.

Trebinjski Djed Mraz humanista i na naslovnici medicinskog časopisa

„U 2016. godini imali smo i najveći broj prijavljenih dobrovoljnih davalaca. Posljednjih desetak godina imamo stalni trend rasta dobrovoljnog davalaštva i svaka naredna je uspješnija po svim parametrima, a najvažniji rezultat je to da krvi ima dovoljno za naše pacijente“, kaže Šarenac. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: