Putari spremni za zimske izazove: U danima praznika oprez zbog niskih temperatura | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Putari spremni za zimske izazove: U danima praznika oprez zbog niskih temperatura

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:04.01.2017.

Sniježne padavine u višim krajevima naše regije nisu iznenadile hercegovačke putare, koji prve prave zimske dane dočekuju sa dovoljno mehanizacije, posipnih materijala i u prvom stepenu pripravnosti.

„Ekipe su bile u prvom stepenu privravnosti i spremno krenule u čišćenje i posipanje soabraćajnica sa 15-ak vozila. Tako da nije bilo zastoja, osim kratkotrajnih usljed nespremenosti vozača koji nisu imali potrebnu zimsku opremu“, kaže za Radio Trebinje Milorad Golub iz Službe za održavanje puteva u „Hercegovinaputevima“ ad Trebinje.

Meteorolozi za naredne dane ne najavljuju veće količine padavina pa se ni na 380 kilometara magistralnih i regionalnih puteva u Hercegovini, čiji je održavanje u nadležnosti ovog preduzeća, ne očekuju veći problemi u odvijanju saobraćaja.

„Imamo dovoljno posipnih materijala, preko 1.000 tona soli. Ali pošto najavljuju za praznike veoma niske temperature, posebno u jutarnjim časovima, vozačima ipak preporučujemo opreznu vožnju i da u ovo vrijeme ne kreću na put bez velikih potreba“, ističe Golub.

On napominje da je u danima zimskih vremenskih nepogoda za hercegovačke putare najveći izazov održavanje normalnih uslova za saobraćanje na dionicama magistralnog puta koje prolaze kroz visinske dijelove regije – preko planinskog prevoja Čemerno, te preko Klobuka i Zubaca prema Crnoj Gori.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: