Poziv građanima Trebinja da se uključe u akciju uređenja grada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poziv građanima Trebinja da se uključe u akciju uređenja grada

Izvor: Herceg TV | Datum:03.06.2023.

Grad Trebinje će i ove godine obilježiti 5. jun – Međunarodni dan zaštite životne sredine. Ovaj dan obilježava se širom svijeta s ciljem da se skrene pažnja na značaj očuvanja životne sredine i podizanja ekološke svijesti.


Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i Gradska uprava upućuje poziv svim građanima da se uključe u akciju uređenja grada i na taj način zajedno doprinesu da živimo u čistijoj i zdravijoj životnoj sredini. Akcija povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine održaće se 5. 6. 2021. godine (ponedeljak), sa početkom u 7:30 časova.


Akcija čiji je moto „Za ljepše Trebinje“ obuhvata čišćenje grada, odnosno uređenje javnih zelenih površina, prostore oko škola, poslovnih objekata, stambenih zgrada, ulica, trotoara, obala i korita rijeke, kao i riječnih kanala, uklanjanja nelegalnih deponija, kao i uređenje drugih neuređenih površina.


Sve javne ustanove, škole, mjesne zajednice te ostala lica zainteresovana za ovu akciju mogu se javiti na besplatan broj 121 u operativnom centru – JU „Ekologija i bezbjednost“ Trebinje . Telefonski broj je dostupan tokom 24 časa, a svi prijedlozi i zahtjevi će biti proslijeđeni koordinacijonom timu za uređenje grada.


Pozivamo sve sugrađane da daju doprinos i uredimo naš grad u susret predstojećoj turističkoj sezoni.
Predviđeno je da se u akciju uključe javna preduzeća, javne ustanove, mjesne zajednice, vlasnici poslovnih prostora, škole, politički subjekti, omladinske organizacije, nevladine organizacije, zajednice etažnih vlasnika, građani, i na taj način daju svoj doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, komunalne i zdravstvene higijene, odnosno da daju svoj doprinos ljepšem izgledu grada.


„Lijepo je i zdravo živjeti u čistoj i uređenoj životnoj sredini“.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: