Trebinje u minusu: Pune ruke posla za dežurne službe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinje u minusu: Pune ruke posla za dežurne službe

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:06.01.2017.

U oblačnom i vjetrovitom Trebinju u 7.00 časova izmjerena je temperatura od – 4 stepena Celzijusa, a  udari bure dostižu brzinu od 65 kilometara na čas.

Oko ponoći jačina bure bila je i do 86 kilometara na čas.

Visina snijega je jedan centimetar, a za protekla 24 časa palo je 19 litara padavina na metar kvadratni.

I trebinjski vatrogasci imali su pune ruke posla.

Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lastva već tri dana čiste snijeg po trebinjskim selima, a jutros su angažovani za područje Branog dola.

Pripadnici Teritorijalno-vatrogasne jedinice Trebinje sinoć su izvlačili snijegom zavijana vozila sa puta, na trebinjskim brdima. Naročito ističu pomoć kolege Ranka Škiljevića i njegovog kamiona, popularne „sedmice“ na prevoju Krstac.

U Hercegovinaputevima ad Trebinje navode da su i pored sniježnih padavina i jake bure, svi putni pravci naše regije prohodni, osim regionalnog puta Kifino Selo-Ulog, preko prevoja Morine, u opštini Nevesinje.

Hercegovački putari su od četiri časa jutros opet na terenu, čiste kolovoze i posipaju ih abrazivnim materijalom.

Saobraćaj se na svim graničnim prelazima – Deleuša, Zubci, Ivanica i Klobuk odvija nesmetano, izuzev na graničnom prelazu Deleuša, gdje je od juče zabranjen saobraćaj za teretna motorna vozila sa crnogorske strane.

Vozačima se preporučuje krajnji oprez, jer jak vjetar nanosi snijeg na kolovoze, a posjedovanje zimske opreme je neophodno.

Iz ElektroHercegovine Trebinje je saopšteno da zbog vremenskih neprilika od juče područje Ivanice nema struju, kao ni potrošači na trebinjskim brdima i na potezu od Graba prema crnogorskoj granici.

Ekipe su na terenu i ulažu maksimalne napore da se kvarovi što prije otklone.

Iz ovog preduzeća dodaju da su zbog preopterećenosti elektro-mreže danas mogući povremeni planski prekidi napajanja strujom pojedinih naselja.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: