Ljubinje: U srednju školu se očekuje upis tridesetak đaka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ljubinje: U srednju školu se očekuje upis tridesetak đaka

Izvor: SRNA | Datum:07.06.2023.

U LJubinju se i ove godine očekuje da u srednju školu bude upisano tridesetak učenika koji će moći da biraju između gimnazije i novog smjera carinski tehničar u okviru Stručne ekonomske škole, izjavila je Srni direktor Srednjoškolskog centra "Svetozar Ćorović" Rada Šarenac.
Ona je navela da su se za smjer carinski tehničar odlučili jer su rubno područje i u blizini imaju ima mnogo carinskih prelaza, pa se očekuje interesovanje učenika.

Šarenac je navela da je i u Berkovićima moguće upisati taj smjer u okviru njihovog područnog odjeljenja, gdje očekuju upis desetak učenika.

Prema njenim riječima, u LJubinju je interesovanje učenika posljednjih godina podjednako za upis u gimnaziju i stručne škole, što se očekuje i ove godine, jer se odlični učenici obično odlučuju za gimnaziju, a oni sa slabijim uspjehom za stručnu školu.

Ona je ukazala na to da je u ovoj opštini u posljednjih sedam-osam godina evidentno malo đaka koji završavaju osnovnu školu, te podsjetila da ih je ranije bilo više od 70, odnosno tri odjeljenja sa po 25 đaka godišnje su izlazila iz osnovne škole.

Šarenac je rekla da se takva situacija očekuje i u naredne dvije godine, a da bi poslije toga moglo da bude više djece za upis u srednju školu.

Upis u srednju školu u LJubinju počinje 19. juna, a učenicima je na raspolaganju junski i julski upisni rok. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: