U Trebinju danas polaganje kamena temeljca za novu bolnicu, uz prisustvo najviših zvaničnika RS i Srbije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Trebinju danas polaganje kamena temeljca za novu bolnicu, uz prisustvo najviših zvaničnika RS i Srbije

Autor: Novinar Herceg | Izvor: Herceg RTV | Foto: Herceg RTV | Datum:09.06.2023.

Polaganjem kamena temeljca u naselju Pridvorci danas počinje izgradnja nove, savremeno opremljene bolnice u Trebinju, ukupne vrijednosti 128.448.448 KM, uz prisustvo najviših zvaničnika Srpske, predvođenih predsjednikom Republike Miloradom Dodikom i brojnih građana Trebinja i istočne Hercegovine.

 

Od 12 časova predviđena su obraćanja predsjednika RS Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića, resornih ministara RS i Srbije Alena Šeranića i Danice Grujičić, gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića i direktora Bolnice Trebinje Nedeljka Lambete, nakon čega će biti obavljeno polaganje kamena temeljca.

Na svečanosti je planirana video prezentacija projekta „Projektovanje, izgradnja i opremanje nove JZU Bolnica Trebinje“ po principu „ključ u ruke“, za koji će sredstva biti obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske, a gradiće je grupa firmi koju predvodi „Herc gradnja“ iz Bileće.

Nova bolnica Trebinje, koja predstavlja jedan od najznačajnijih poduhvata Vlade Republike Srpske u zdravstvenom sistemu, biće građena po najvišim standardima, sa više od 20 službi i odjeljenja i 223 kreveta za pružanje kvalitetnih zdravstvenih usluga svim građanima Trebinja i regije.

Planiranom dinamikom radova, nova bolnica u našem gradu treba da počne sa radom do kraja 2025. godine.

Novi bolnički kompleks prostiraće se na površini od 41.080 metara kvadratnih i sadržavaće savremeni objekat bolnice, prateći objekat tehničkog bloka, nadstrešnicu za sanitetska vozila, kao i kompletno uređene pripadajuće kolske i pješačke komunikacije, zajedno sa parkinzima i zelenim površinama.

Bolnički objekat obuhvataće odjeljenja onkologije, pulmologije, infektivno odjeljenje, odjeljenje psihijatrije, neurologije, interno odjeljenje, odjeljenje nefrologije, porođajno odjeljenje i ginekologiju, odjeljenje hirurgije i urologije, odjeljenje ORL i oftalmologije, urgentni blok sa sobom za opservaciju. Nova bolnica imaće dnevne bolnice: opštu i onkološku, dijaliznu, hiruršku, internističku i kardiološku intezivnu njegu, poluintezivnu njegu, oporavak pacijenata – angiografija i endoskopija, oporavak pacijenata – ORL i oftalmologija, odjeljenje za oporavak uz operacioni blok, odjeljenje za oporavak uz blok operativne ginekologije i akušerstva i intezivnu njegu – neonatologija.

Predviđena je medicinska oprema koja treba da zadovolji standarde moderne bolnice izgrađene u skladu sa posljednjim tehnološkim dostignućima, po visokim medicinskim standardima i adekvatna za pružanje planiranih medicinskih usluga.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: