Turistički bum u Srpskoj: U prva četiri mjeseca 340.000 noćenja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Turistički bum u Srpskoj: U prva četiri mjeseca 340.000 noćenja

Izvor: RTRS | Datum:11.06.2023.

Republika Srpska postaje jedna od najtraženijih turističkih destinacija u regionu, što pokazuju i brojke turista i noćenja za prvi kvartal ove godine, odnosno zaključno sa aprilom mjesecom.
 

- Polako se vraćamo u onaj period prije pandemije. U prva četiri mjeseca imali smo 130.000 turista i 340.000 noćenja - kaže Marko Radić, rukovodilac sektora za promociju u Turističkoj organizaciji Republike Srpske, gostujući u našem Jutarnjem programu.

Lepeza zemalja iz kojih dolaze turisti sve je šarenija.

- Pored zemanja iz regiona, tu su turiusti iz Njemačke, Austrije, Italije, Turske, a sve ih je više i iz Velike Britanije - naglašava Radić.

Kao turistički grad na mapi se pozicionirala i Banjaluka, sa sve više zanimljivih sadražaja, od prirodnih ljepota, do primamljivih zabavnih i kulturnih sadržaja, te sportskih kao što je nedavno bio teniski turnir "Srpska open".

- Banjaluka je imala 17.400 noćenja u aprilu, a 50.000 registrovanih noćenja za prva četiri mjeseca. Idemo ka rekordima, ako se ovaj trend nastavi, a nema razloga da ne bude tako - rekao je Radić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: