BILEĆA: Četiri nova kvara na cijevima, potrebna hitna rekonstrukcija vodosistema | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

BILEĆA: Četiri nova kvara na cijevima, potrebna hitna rekonstrukcija vodosistema

Izvor: srna | Datum:19.06.2023.

 

 Na vodovodnoj mreži u Bileći danas su registrovana četiri nova kvara, nakon što je za vikend došlo do većeg kvara na dvije pumpe i pucanja glavne cijevi u glavnoj ulici, izjavio je Srni direktor bilećkog "Vodovoda" Janko Samardžić i naglasio da je zbog toga potrebna hitna rekonstrukcija bilećkog vodovodnog sistema da bi moglo da se nastavi sa urednim snabdijevanjem građana.
Samardžić je rekao da se kvarovi otklanjaju i da većina potrošača u Bileći sada ima vodu, ali da dio potrošača može ostati bez vode zbog radova.

On je pojasnio da je vodovodna mreža u Bileći izuzetno zastarjela.

Samardžić je napomenuo da su sinoć uspjeli da otklone kvar na glavnoj cijevi, koja je bila pukla, kao i da su zamijenili jednu od dvije pumpe koje su se za vikend pokvarile, s tim da svaka od njih košta oko 17.000 KM, dok je druga naručena i očekuju da stigne danas.

"Glavni problem je zastrjelost sistema i potrebna je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže ili bar pumpnih postrojenja i glavnih vodova, za šta bi trebalo nekoliko miliona KM", naveo je Samardžić.

On je istakao da je posljednji remont dijela bilećkog vodovodnog sistema urađen 1999. godine.

Samardžić je apelovao na sve nadležne institucije da pomognu rekonstrukciju bilećkog vodovoda, koje je od strateškog i vitalnog značaja za Bileću jer se, kako je istakao, ne može garantovati koliko će biti kvarova ubuduće.

On je naveo i da su gubici vode na mreži, zbog zastarjelosti, čak 75 odsto, kao i mjesečni računi za struju koji iznose oko 33.000 KM.

Samardžić je istakao da su veliki i dugovi preduzeća, navodeći da Poreskoj upravi duguju 500.000 KM, a Elektroprivredi Republike Srpske 200.000 KM, što im uveliko otežava


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: