Djeca sa Kosova i Metohije putuju prema Trebinju i Nevesinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Djeca sa Kosova i Metohije putuju prema Trebinju i Nevesinju

Izvor: RTRS | Datum:25.06.2023.

Svih pet autousa sa oko 250 srpske djece i nastavnika iz Leposavića, Zvečana, Novog Brda, Šilova, Vitine, Parteša i Pasjana krenuli na vrijeme, jutros poslije šest časova i bez problema prešli su administrativni prelaz Jarinje i putuju prema Kraljevu pod policijskom pratnjom.
 

Djeca se u Višegradu u Andrićgradu očekuju između 12.00 i 13.00 časova gdje će ih dočekati i poželjeti dobrodošlicu predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov, ministar bezbjednosti u savjetu ministara BIH Nenad Nešić i načelnik Višegrada Mladen Đurević.

Gosti sa Kosova i Metohije 11. projekta po redu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske" nastavljaju put prema svojim vršnjacima i domaćinima gdje će boraviti sedam dana u: Trebinju, Nevesinju, Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Sokocu.

Srpska djeca njih oko 550 koja su juče i sinoć stigla u Republiku Srpsku: Prijedor, Banjaluku, Gradišku, Čelinac, Stanare, Prnjavor, Brod, Midriču, Petrovo, Teslić, Šamac, Brčko, Bijeljinu i Vlasenicu sva su smještetena kod vršnjaka i porodica i osjećaju se odlično.

- Hvala svima na ogromnoj podršci ovom projektu u kome je zajedno u Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji uključeno oko 20.000 ljudi - istakao je Arlov.

Ovim 11. projektom u Srpsku sa Kosmeta iz 40 osnovnih škola dolazi preko 800 djece i prosvjetnih radnika u 19 gradova i opšina Srpske.

Organizacijom Odbora sa ovim projektom od 2012. godine u Republiku Srpsku došlo je oko 7.000 djece i prosvjetnih radnika sa Kosova i Metohije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: