Petrović: Slogom Srba s obje strane Drine i mudrošću njihovih vođa do najboljih rješenja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Slogom Srba s obje strane Drine i mudrošću njihovih vođa do najboljih rješenja

Izvor: RTRS | Datum:04.07.2023.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da u FBiH, ili kako vole sebe nazivati /dva odsto/ većem entitetu, vodi se ratnohuškačka propaganda sa jedinim ciljem - da se maksimalno poveća pritisak na strani faktor, koji bi opet nasilno da prekraja volju srpskog naroda, bez obzira na međunarodno pravo, konvencije, povelje, sporazume, kao i istorijsku i civilizacijsku ulogu Srba i srpskog naroda u cjelini.
 

Petrović je podsjetio da su se sličnom taktikom služili i tokom posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata, glumeći žrtve, u politici preglasavanja srpskog naroda i razaranja zajedničke države, jednako kao i njihovi mentori.

- Nažalost, i u srpskom korpusu, pojedinci, čije su namjere srećom i na vrijeme prepoznate, i koji upravo zbog tih nečasnih namjera predstavljaju apsolutnu manjinu, nadaju se da ćemo biti obezglavljeni i da će na račun izdaje srpskih nacionalnih interesa, preuzeti vlast. Hvala Bogu, da u ovim teškim vremenima, kada cijeli svijet, kao da je izgubio kompas i bezglavo stremi ka velikom sukobu, Srbi i srpski narod, s obje strane Drine, danas imaju iskusne i mudre vođe, patriote koji će, bez obzira na izazove koji su pred nama, pronaći najbolja i najdugotrajnija rješenja, kako za nas, tako i za region - ocijenio je Petrović za Srnu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: