Raspisan konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova u RS, pogledajte uslove | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Raspisan konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova u RS, pogledajte uslove

Izvor: Herceg TV | Datum:06.07.2023.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) objavilo je danas javni konkurs za upis 150 učenika u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova.

"Pravo učešća na javnom konkursu imaju kandidati koji imaju završena prva dva razreda srednje škole, pri čemu opšti uspjeh u oba razreda treba da bude najmanje dobar i vladanje najmanje vrlo dobro i koji na dan zatvaranja konkursa nisu stariji od 18 godina. Kandidati treba da ispunjavaju i opšte uslove konkursa koji se može pronaći na internet stranici Ministarstva www.mup.vladars.net, u dijelu 'Policijsko obrazovanje'", navode iz MUP-a RS.

Rok za predaju prijava na konkurs je 15 dana od dana njegovog objavljivanja, odnosno do 21. jula 2023. godine. U planu je upis 120 učenika muškog pola i 30 ženskog pola.

"Srednja škola unutrašnjih poslova osnovana je krajem marta ove godine sa ciljem dugoročnog rješenja pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavka tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanja nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama. Tokom školovanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova, koja je smještena u kompleksu Centra za obuku u Zalužanika kod Banjaluka, učenik će imati obezbjeđen smještaj i ishranu u novom internatu. Po završetku školovanja, učenik stiče zvanje policajac - tehničar za policijske poslove", navode iz policije.

Dodaju da će sa roditeljima, starateljima izabranih kandidata – učenika MUP RS zaključiti poseban ugovor o regulisanju međusobnih prava i obaveza.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: