Najljepša promocija fočanskog turizma: Nikola Jokić i ove godine uživao na Tari i Drini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Najljepša promocija fočanskog turizma: Nikola Jokić i ove godine uživao na Tari i Drini

Izvor: https://radiofoca.com/ | Datum:11.07.2023.

Za Foču i fočanski turizam ne može biti bolja reklama od toga da najbolji i najplaćeniji košarkaš današnjice Nikola Jokić svoje slobodno vrijeme za odmor provodi baš u ovoj opštini.

Boravak NBA šampiona na raftingu Tarom i Drinom u Foči ovog vikenda vijest je koju su prenijeli mediji iz regiona.

Jokić ni ove godine nije propustio da dio svog slobodnog vremena iskoristi za spust brzacima “Suze Evrope”, kroz najveći evropski kanjon.

On već redovno dolazi u “DMD” rafting kamp, na desnoj obali Drine u Bastasima kod Foče, a ljubitelj je i planinskih vrhova u okolini Foče.

Ovaj, i većina fočanskih kampova, nalaze se oko četiri kilometra nizvodno od Šćepan Polja, mjesta gdje se spajaju Tara i Piva praveći Drinu.

Završni dio rijeke Tare, koji je prirodna granica BiH i Crne Gore, obiluje bukovima, pa je spust gumenim čamcima na tom dijelu najuzbudljiviji u čemu već godinama uživa i Nikola Jokić.

Rafting se nakon mjesta gdje se Tara sastaje sa Pivom nastavlja i rijekom Drinom, obično do kampova u Bastasima, a ponekad i do Foče.

Šćepan Polje, mjesto gdje Tara i Piva prave Drinu, foto: Radojica Ćosović
Sa rijeke Tare, granica između BiH i Crne Gore dalje se nastavlja planinom Maglić, pa se sa jedne strane granice nalaze Nacionalni park “Sutjeska” i Park prirode “Tara”, a sa druge Nacionalni park “Durmitor” i Park prirode “Piva”.


Ova četiri zaštićena područja rijedak su biser prirode i čine jedinstvenu prirodnu cjelinu koju uprkos međudržavnoj granici turisti nerijetko istovremeno posjećuju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: