KAPOR: NEREDOVAN ODVOZ SMEĆA ZBOG NEDOSTATKA RADNIKA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

KAPOR: NEREDOVAN ODVOZ SMEĆA ZBOG NEDOSTATKA RADNIKA

Izvor: SRNA | Datum:13.07.2023.

Odvoz smeća u Bileći je neredovan zbog nedostatka radnika u Komunalnom preduzeću "Komus", rekla je danas Srni Danijela Kapor, koja je podnijela ostavku na funkciju direktora u tom preduzeću.
Kaporova je navela da bilećki "Komus" već duže vrijeme ne raspolaže adekvatnom opremom za obavljanje djelatnosti, kao ni dovoljnim brojem radnika.

"Isprovocirani čestim kašnjenjem plata i otežanim uslovima rada, radnike je bilo nemoguće zadržati na poslu", navela je Kaporeva u saopštenju za medije, povodom ostavke.

Dok se susjedne opštine bave razvojem preduzeća i unapređenjem procesa rada, kaže Kaporova, u bilećkom "Komusu" se, nažalost, bave njegovim opstankom.

"Potrošila sam vrijeme i energiju vodeći iscrpne razgovore sa većinskim vlasnikom o značaju ovog preduzeća. NJihova podrška i zainteresovanost pojavila se sa velikim zakašnjenjem, a moj rad se pretvorio u prosjačenje, moljakanje, improvizovanje i pronalaženje trenutnih rješenja", navela je Kaporeva.

Ona je naglasila da su negativni komentari i ogorčenost građana na upravu "Komusa" donekle opravdani, iako među njima ima onih koji prepoznaju pravu pozadinu ovih dešavanja.

"Za one koji ne znaju ili ne žele da znaju, hoću da kažem da prihod od usluga koje vršimo, nikada nije bio dovoljan za nesmetano funkcionisanje preduzeća. Bez redovnog priliva sredstava od većinskog vlasnika, nikada nije bilo moguće isplatiti plate radnicima", pojasnila je Kaporeva.

Ona smatra da se sa viškom zaposlenih i preraspodjelom radnih mjesta trebalo krenuti mnogo ranije, ali ne od "Komusa", jer stanje u kojem se nalazi nije posljedica samo njene odgovornosti.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: