BILEĆA: OTKRIVANJE NELEGALNIH PRIKLJUČAKA, REKONSTRUKCIJA MREŽE GORUĆI PROBLEM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

BILEĆA: OTKRIVANJE NELEGALNIH PRIKLJUČAKA, REKONSTRUKCIJA MREŽE GORUĆI PROBLEM

Izvor: Srna | Datum:18.07.2023.

Tehnička služba bilećkog preduzeća "Vodovod" počela je kontrolu potrošača s ciljem otkrivanja nelegalne potrošnje vode u Bileći, odnosno nelegalnih priključaka, ali gorući problem ovog preduzeća jeste prijeko potrebna rekonstrukcija vodovodne mreže, izjavio je Srni direktor "Vodovoda" Janko Samardžić.


Samardžić je rekao da je u toku ljetnjih mjeseci povećana potrošnja vode, te je samim tim lakše otkriti nelegalne priključke.

"Na osnovu protoka i postavljanja sprava na cjevovod, lakše je otkriti gdje su veći gubici. Sigurno ćemo nastajati u narednom periodu, možda i do kraja ljeta, da svakodnevno radnici izlaze na teren kako bi otkrili nelegalne priključke", rekao je Samardžić.

Prema njegovim riječima, bilećki "Vodovod" zbog zastarjelosti vodovodne mreže, ali i zbog nelegalnih priključaka, trpi gubitke vode do 75 procenata, a prošle godine uspjeli su da otkrivanjem nelegalnih priključaka smanje gubitke vode za dva do tri procenta.

On je naveo da zbog sistema u kome se voda dva puta prepumpava ovo preduzeće dobija račune za električnu energiju od oko 35.000 KM mjesečno, što je ogromni problem.

Samardžić je istakao da je ovom preduzeću potrebna rekonstrukcija vodovodne mreže, za šta su potrebna milionska sredstva.

"Nismo u mogućnosti da bez pomoći lokalne zajednice, Vlade Republike Srpske, republičkih institucija radimo rekonstrukciju mreže, jer je riječ o milionskim iznosima. Ukoliko se rekonstrukcija glavnog dijela vodova ne riješi mislim da će biti problema", rekao je Samardžić.

On je dodao da je uputio dopise nadležnom ministarstvu i "Elektroprivredi Republike Srpske" za pomoć u rješavanju ovog problema, te se nada da će biti sluha jer je "Vodovod" preduzeće od vitalnog značaja za opštinu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: