''Foča open'' okuplja 50 rekreativaca iz BiH, Crne Gore i Hrvatske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

''Foča open'' okuplja 50 rekreativaca iz BiH, Crne Gore i Hrvatske

Izvor: https://foca24.info/ | Datum:20.07.2023.

Turnir „Foča open“ okupiće narednog vikenda na teniskim terenima na Ušću oko 50 teniskih rekreativaca iz 12 gradova BiH, Hrvatske i Crne Gore.

 


U Teniskom klubu „Foča“, koji ove godine slavi 15. rođendan, ističu da će ovo, po broju i kvalitetu takmičara, biti jedan od najvećih turnira za rekreativce u BiH.

Nikola Lažetić iz TK “Foča” navodi da će među učesnicima biti i rekreativaca iz NJemačke, koji trenutno borave u BiH na godišnjem odmoru.

„Veliki je odziv i očekujemo odličan turnir. Dolaze nam rekreativci iz Pala, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Rogatice, Goražda, Gacka, Nevesinja, Bileće, Trebinja, Nikšića, Dubrovnika i Foče. To su uglavnom naši dugogodišnji prijatelji, sa kojima se družimo, idemo na njihova takmičenja i samim tim oni nam uzvraćaju svojim dolaskom“, kaže Lažetić.

Svečano otvaranje turnira je u petak, 21. jula u 10,00 časova, s tim što će takmičenje početi dan prije, u četvrtak, 20. jula u 17,00 časova.

„Krenućemo u četvrtak sa domaćim mečevima, sa igračima iz Foče i obližnjih gradova, a zvaničan početak je u petak i turnir će trajati do nedjelje, kada će se u večernjim časovima odigrati finalni meč“, navodi Lažetić.

Prvi nosilac je Ognjen Pavlović, koji je osvojio prethodni turnir u Foči u maju ove godine.

Za drugog nosioca postavljen je Milan Ruduljić iz Vojkovića, koji takođe ima zapažene rezultate, a za trećeg Fočak Ratko Ivanović, finalista nedavno održanog turnira u Trebinju. Četvrti nosilac je Amel Mezbur, trener u TK „Foča“.

„Biće zanimljivih mečeva i pozvao bih građane Foče da dođu i uveličaju ovaj događaj“, rekao je Lažetić.

Učesnici turnira su isključivo rekreativci i među njima nema tenisera registrovanih u teniskim savezima ili na teniskim listama, ali je riječ, ističu organizatori, o kvalitetnim teniserima.

Iz TK „Foča“ dodaju da su im u organizaciji turnira pomogli Elektroprivreda Republike Srpske, kao glavni sponzor, te veliki broj lokalnih donatora.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: