Podizanjem olimpijske zastave počeće 148. Nevesinjska olimpijada | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Podizanjem olimpijske zastave počeće 148. Nevesinjska olimpijada

Izvor: radio Trebinje | Datum:03.08.2023.

Podizanjem olimpijske zastave i olimpijskim vatrometom večeras će simbolično biti označen početak takmičarskog programa i pratećih kulturnih i zabavnih događaja na 148. Nevesinjskoj olimpijadi.

Olimpijsku zastavu na platou ispred Sportske dvorane „Nevesinjka“ će podići najbolji sportisti Nevesinja u 2022. godini Jana Đerić i Darko Dragović.

Ovim svečanim činom biće ozvaničen početak viteškog nadmetanja u pedesetak disciplina koje su i prethodnih godina bile zastupljene na nevesinjskoj tradicionalnoj svetkovini. Nakon duže pauze u takmičarski program ponovo je uvršteno Otvoreno prvenstvo grada u stonom tenisu.

Prve medalje biće podijeljene 5. avgusta kada su na programu planinska trka „Velež vertikal 2023“ i Međunarodno takmičenje u sportskom ribolovu. Živopisni prostor jezera Alagovac i planine Velež već izaziva interesovanje takmičara i ljubitelja prirode. Nakon toga slijedi Atletski miting „Aleksa Kovačević“, turniri u košarci, malom fudbalu, tenisu, streljaštvu, šahu i stonom tenisu.

Ljubitelje enigmatike očekuje jubilarno izdanje Olimpijskog kviza koji dvije decenije obogaćuje zabavni dio Nevesinjske olimpijade. Kultura i tradicija biće zasupljeni kroz Festival mladih guslara RS i koncerte nevesinjskih etno grupa "Sveti Dimitrije" i "Simonida". Najmlađi učesnici svoje discipline mogu pronaći u okviru Male olimpijade. Vrhunsku zabavu mogu očekivati posjetioci godišnjeg koncerta "Lets densa".

U predahu između brojnih nadmetanja gosti i olimpijci imaće priliku da probaju domaće specijalitete i upoznaju etnografsko blago nevesinjskog kraja. Pravo mjesto za to biće Sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti koji je i ranijih godina izazivao veliko interesovanje posjetilaca.

Centralni događaj sa viteškim disciplinama i tradicionalnim konjskim trkama biće održan na Bratačkom lugu, u nedjelju, 13. avgusta.

Organizator manifestacije je Opština Nevesinje, a pokrovitelj Vlada RS.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: