Donacija manastira Tvrdoš i Herc-gradnje: Bolnica dobila novo sanitetsko vozilo | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Donacija manastira Tvrdoš i Herc-gradnje: Bolnica dobila novo sanitetsko vozilo

Izvor: Radio Trebinje | Datum:19.01.2017.

Trebinjska Bolnica dobila je novo sanitetsko vozilo zahvaljujući donaciji manastira Tvrdoš i kompanije „Herc-gradnja d.o.o.“, potvrdio je za Radio Trebinje Vaso Mijanović, direktor ove zdravstvene ustanove.

Novo vozilo, dodaje on, omogućiće trebinjskoj Bolnici efikasniji transport životno ugroženih pacijenata ka referentnim ustanovama, tim prije što su sva tri sanitetska vozila, kojima raspolaže ova ustanova, stara više od 15 godina.

Vozilo marke „Mercedes“ u Trebinje bi trebalo da stigne za nekoliko dana, po završetku carinskih procedura.

„Značaj ove nabavke je veliki s obzirom da je posljednjih godina sanitetski transport u porastu i da je Bolnica Trebinje preuzela obavezu transporta i kada je u pitanju primarni nivo zdravstvene zaštite. Nadam se da će ova donacija motivisati i druge na neku sličnu inicijativu, a sve sa ciljem da naši sugrađani dobiju kvalitetniju uslugu u našoj zdravstvenoj ustanovi“, kaže Mijanović za Radio Trebinje, dodajući da će prioritet ustanove, kada je u pitanju investiranje u novu opremu, u narednom periodu biti Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: