Povodom Preobraženja Trebinje posjetilo više od 10.000 gostiju | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Povodom Preobraženja Trebinje posjetilo više od 10.000 gostiju

Извор: Radio Trebinje | Датум:21.08.2023.

Trebinje je tokom svečanosti povodom Preobraženja, slave grada, posjetilo više od 10.000 gostiju, što je pokazatelj da će i tekuća godina zabilježiti istorijske brojke u turističkom prometu, pokazuju podaci gradske Turističke organizacije.

Iz Turističke organizacije rekli su da krsna slava grada predstavlja krunu turističke sezone kada u Trebinje dođu gosti iz regiona, ali i ostalih evropskih i svjetskih zemalja.

Direktor Turističke organizacije Mirjana Putica izjavila je da su šarolik program, sajam meda i vina, prezentacija domaćih proizvoda, litija sa više hiljada učesnika i koncerti Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića pokazali da je Trebinje spremno da ugosti sve kojima je ovaj grad u srcu.

Ona je navela da će nastaviti sa intenzivnom realizacijom aktivnosti na promociji Trebinja kao turističke destinacije, organizacijom različitih sadržaja, nastupom na sajmovima u zemlji i regionu, konstantnim prisustvom na društvenim mrežama i kanalima digitalnog marketinga.

Putica je istakla da je, prema podacima kojima raspolaže Turistička organizacija, u julu evidentirano ukupno 25.560 registrovanih noćenja turista što je za 51 odsto više nego isti mjesec 2022. godine kada je evidentirano ukupno 16.914 noćenja.

"Zaključno sa julom ukupna cifra registrovanih noćenja turista popela se na 108.306 što je za 22 odsto više u odnosu na prvih sedam mjeseci 2022. godine kada je evidentirano ukupno 88.234 registrovana noćenja turista", dodala je Putica.

Prema njenim riječima, analiza uporednih statističkih pokazatelja jasno ukazuje da je svaki mjesec 2023. godine pojedinačno bio bolji od uporednog iz 2022. godine, posebno tokom januara, marta, aprila, maja i jula.

"To jasno ukazuje da Trebinje postaje destinacija koja nema isključivo sezonski karakter, već turistička sezona traje minimalno devet mjeseci tokom godine", rekla je Putica.

Ona smatra da će Trebinje, ako se uzmu u obzir najave i rezervacije koje očekuju do kraja avgusta, ali i tokom septembra i oktobra, zabilježiti novu rekordnu turističku godinu ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti.

Najveći broj registrovanih noćenja zabilježili su turisti iz Srbije oko 39 odsto, zatim domaći turisti 32 odsto, te turisti iz Turske 12, Crne Gore šest, Hrvatske i Grčke po dva odsto. 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: