Nevesinje: Uskoro završetak rekonstrukcije Svetosavske ulice | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje: Uskoro završetak rekonstrukcije Svetosavske ulice

Izvor: rejting.info | Datum:22.08.2023.

Rekonstrukcija Svetosavske ulice u Nevesinju koja povezuje gradsku zonu sa prigradskim naseljem Lapčevine biće završena do polovine septembra, potvrđeno je u opštinskoj upravi. U pitanju je najveći infrastrukturni projekat iz Programa asfaltiranja ulica i lokalnih puteva vrijedan 800.000 KM.

 

 

U prvoj fazi koja je završena prošle godine urađena je rekonstrukcija 500 metara ulice, a trenutno se radi nastavak u dužini od 330 metara.

Načelnik opštine Milenko Avdalović kaže da je ovo zahtjevan projekat koji će promijeniti sliku grada.

̶  Saobraćajnica je bila dosta oštećena i godinama je čekala na sanaciju  ̶  naglašava Avdalović i dodaje da je ovo glavna saobraćajna veza grada sa naseljem Lapčevine.

 
Radove izvodi preduzeće „Nevesinjeputevi“. Tehnički direktor u ovom preduzeću Milovan Samardžić pojašnjava da se radi puni saobraćajni profil.

̶  Osim postavljanja novog sloja asfalta, rade se oborinska kanalizacija, potporni zidovi, pješačka staza, saobraćajna signalizacija i priprema za elektrifikaciju  ̶  ističe Samardžić.

Sredstva za projekat rekonstrukcije Svetosavske ulice obezbijeđena su iz donacije Vlade Srbije.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: