Početak rada Srednje škole unutrašnjih poslova i nove generacije učenika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Početak rada Srednje škole unutrašnjih poslova i nove generacije učenika

Izvor: Herceg TV | Datum:31.08.2023.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan obratiće se u petak, 01. septembra u 09,00 časova na prvom, svečanom času učenicima Srednje škole unutrašnjih poslova koji počinju sa redovnom nastavom u školskoj 2022/2023. godini.


Ovim se nastavlja tradicija policijskog obrazovanja u Srednjoj školi unutrašnjih poslova, koja je nakon 22 godine ponovo počela sa radom. U školskoj 2023/2024 godini u treći razred Srednje škole unutrašnjih poslova upisano je 150 učenika iz svih krajeva Republike Srpske. Sjedište Srednje škole unutrašnjih poslova je u okviru kompleksa Centra za obuku u Zalužanima, kod Banjaluke, gdje je smješten i Internat za učenike. Misija Ministarstva unutranjših poslova je uspostavljanje kompetentnog i transparentnog policijskog školstva u skladu sa važećim međunarodnim standardima policijske profesije, uporedivog sa sistemima zemalja u okruženju, a koje će obrazovati policijske službenike sposobne da odgovore svakom bezbjednosnom izazovu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: