Kovačević: Građani mirnim okupljanjem štite Ustav i poručuju da Srpskoj niko ne može sudi (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kovačević: Građani mirnim okupljanjem štite Ustav i poručuju da Srpskoj niko ne može sudi (VIDEO)

Izvor: RTRS | Datum:01.09.2023.

Građani današnjim mirnim okupljanjem štite Ustav i poručuju da Republici Srpskoj niko ne može sudi, rekao je za RTRS delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević.
 


Istakao je da su mnogi u Federaciji BiH frustrirani.

- Prvo su zabranili da se Srbi okupe ispred Suda i Tužilaštva BiH koji bi trebali da pripadaju i Srbima. A sada bi da nam zabrane i da se okupljamo u Srpskoj. Moramo im poručiti da se bave svojim poslom i da im poručimo da granica postoji - jasan je Kovačević.

Naglasio je da će građani Srpske uvijek imati slobodu da se okupljaju i da će uvijek imati slobodu da iskažu svoje mišljenje.

Komentarisao je i zahtjev SDA prema EUFOR-u da zabrani okupljanje, jer je po njima to neustavno.

- Njima je sve što Srbi rade neustavno. Po njima je jedino ustavno da Srba u BiH nema, jer to je BiH za koju su se oni borili i zbog čega su izazvali građanski radi i pobili toliko Srba - naveo je Kovačević.

Kovačević ističe da Ustav Srbima garantuje prava i slobode.

- Zato se danas okupljamo, da štitimo Ustav - kaže Kovačević.

Reagovao je i na izjavu premijera Federacije BiH Nermin Nikšić koji je rekao da bi građani trebalo da se bore za svoja, a ne za prava političara.

 

- Građani se okupljaju, ne da štite političare, nego da štite Republiku Srpsku i to su prava na koja građani Srpske imaju - odgovorio je Kovačević.

Poručio je da niko ne može da ugorzi mir u Srpskoj.

- Na civilizovan način žemo održati skupove gdje ćemo poručiti da granica postoji i da niko ne može da sudi Srpskoj. I da niko ne može da progoni demokratski izabranog predsjednika Srpske - naveo je Kovačević.

Pozvao je građane da dođu na mirno okupljanje bez ikakvog straha.

- Srbe neće niko progniti u našoj Srpskoj - jasan je Kovačević.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: