Vukadinović: Uskoro pomoć djeci čiji su roditelji bez zaposlenja | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vukadinović: Uskoro pomoć djeci čiji su roditelji bez zaposlenja

Izvor: Radio Foča | Datum:08.09.2023.

Opština Foča raspisaće javni poziv za dodjelu novčane pomoći učenicima osnovnih i srednjih škola u Foči čija su oba roditelja nezaposlena. To je nova mjera pronatalitetne politike kreirana s ciljem podrške porodicama bez stalnih primanja i pomoći održavanja kvaliteta porodičnog života.

Nakon dodjele bonova za prvačiće u vrijednosti od 100 KM, iz Opštine Foča stiže nova pronatalitetna mjera. Ovaj put, u fokusu su osnovci i srednjoškolci kojima su oba roditelja nezaposlena.

-Zbog teške ukupne ekonomske i materijalne situacije opredijelili smo se za ovu mjeru koja predstavlja skroman način da se đacima obezbijede sredstva za njihove potrebe tokom školovanja, a i da se rasterete roditelji koji se nezaposleni. Javni poziv će biti objavljen naredne sedmice, biće dovoljno vremena za prijavljivanje. Ovom mjerom će biti obuhvaćeni svi učenici od prvog do devetog razreda i srednjoškolci od prvog do četvrtog kojima roditelji ne rade-kazao je za Radio Foču načelnik Milan Vukadinović.

Vukadinović je rekao da će tačan broj osnovaca i srednjoškolaca na koje će se odnositi ova mjera dostaviti obje osnovne škole i Srednjoškolski centar u Foči. Na osnovu toga, biće određen iznos novčane pomoći.

-Sigurno je da iznos neće biti manji od iznosa bona koji su ranije podijeljeni prvačićima-rekao je Vukadinović.

Pronatalitetnim opštinskim mjerama ponovo su obuhvaćene i višečlane fočanske porodice, sa troje ili više djece.

-Od kako sam došao na mjesto načelnika krenuli smo sa sufinansiranjem nabavke ogrijeva i zimnice porodicama sa troje ili više djece. Prošle godine imali smo 281 porodicu na koju se ta mjera odnosila. Uskoro će tu pomoć ponovo da dobiju-rekao je Vukadinović.

Nabavku ogrijeva i zimnice porodicama sa troje ili više djece opština Foča prošle godine je subvencionisala sa po 150 maraka. Subvencije bi ove i naredne godine trebalo da budu veće, pojasnio je Vukadinović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: