Ćurić: Izgradnja integrisanog prelaza ka Herceg Novom i malograničnog ka Konavlima važni za Trebinje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćurić: Izgradnja integrisanog prelaza ka Herceg Novom i malograničnog ka Konavlima važni za Trebinje

Izvor: Herceg | Datum:08.09.2023.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da formiranje integrisanih graničnih prelaza omogućava brži protok saobraćaja te da je od velikog značaja što je prihvaćena inicijativa o izgradnji jednog takvog prelaza između Trebinja i Herceg Novog.

Ćurić je, nakon sastanka sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Stašom Košarcem, ministrom bezbjednosti Nenadom Nešićem i ministrom saobraćaja i komunikacija Edinom Fortom, istakao da je za Trebinje veoma važno i uspostavljanje malograničnog prelaza prema Hrvatskoj.

 

„Naš prijedlog je da to bude na području Poljica u Petrovom polju. Dogovor je da se ovo pitanje intenzivira posredstvom nadležnih mješovitnih komisija za praćenje sporazum o određivanju graničnih prelaza i pograničnom saobraćaju, pri čemu će se zastupati interesi lokalnih zajednica“, dodao je Ćurić.

 

Na sastanku je dogovoreno i da se ponovo pokrene inicijativa o uspostavljanju redovnih autobuskih linija na relaciji Trebinje – Herceg Novi i Trebinje – Dubrovnik, na osnovu iskazanih potreba lokalnog stanovništva.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: