SIPA uhapsila četiri pripadnika VRS, među njima i jedan iz Bileće | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

SIPA uhapsila četiri pripadnika VRS, među njima i jedan iz Bileće

Izvor: SRNA | Datum:12.09.2023.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu tužioca Posebnog odjela za ratne zločine uhapsili su bivše komandante i pripadnike VRS, a hapšenje je bilo u Zvorniku, Šekovićima, Han Pijesku, Vlasenici i Bileću.

"Uhapšene osobe osumnjičene su za krivično djelo genocida, počinjeno u julu 1995. godine, nakon pada Zaštićene zone UN-a Srebrenica", navode iz Tužilaštva i dodaju da se uhapšeni terete za učestvovanje u zarobljavanju i ubistvu oko 70 žrtava, muškaraca i dječaka bošnjačke nacionalnosti, kao i jedne žene i to 15. 19 i 23. jula 1995. godine, na lokaciji Jarovlje u Vlasenici i dvije lokacije na području Bišine-Šekovići, nakon čega su organizovali mehanizaciju i provodili aktivnosti na uklanjanju tijela ubijenih.


"Osumnjičeni se terete za krivično djelo genocida iz člana 171. KZ BiH. Tužilaštvo BiH i partnerske policijske agencije, nastavljaju aktivnosti sa ciljem identifikovanje i drugih osoba koje su učestvovale u ovom zločinu. Uhapšeni će biti predani postupajućem tužiocu, koji će nakon ispitivanja odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu", navode iz ove pravosudne institucije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: