Rekordna turistička sezona u Trebinju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rekordna turistička sezona u Trebinju

Izvor: Herceg RTV | Datum:13.09.2023.

Ovim putem Vas sa zadovoljstvom želimo obavijestiti da je Trebinje zabilježilo nove rekordne turističke rezultate, a ljetnja turistička sezona u našem gradu (jun, jul i avgust) 2023. godine bolja je od prošlogodišnje za oko 8,5%".


Prema podacima kojima raspolaže JU Turistička organizacija Grada Trebinja u mjesecima ljetnje turističke sezone 2023. godine (jun, jul i avgust) evidentirano je ukupno 70.749 registrovanih noćenja turista što je za oko 8,5% više u odnosu na uporedni period protekle godine kada je evidentirano ukupno 65.420 noćenja turista.

Zaključno sa mjesecom avgustom ukupna cifra registrovanih noćenja turista popela se na 131.817 što je za 13,5% više u odnosu na prvih osam mjeseci 2022. godine kada je evidentirano ukupno 116.139 registrovanih noćenja turista.
Prema trenutnom stanju izvjesno da će Trebinje, ukoliko se ne dese neke nepredviđene eksterne okolnonosti na koje se ne može uticati zabilježiti novu rekordnu turističku godinu i još jednom ispisati istoriju kada je u pitanju oblast turizma u ovom gradu.


Cifre koje su do sada zabilježene, ali i stanje sa najavama i rezervacijama koje nas očekuju do kraja septembra mjeseca, ali i tokom oktobra jasno i nedvosmisleno ukazuju da Trebinje nastavlja kontinuitet rapidnog rasta turističkog prometa, pa se sa pravom može očekivati da se u našem gradu po prvi put u istoriji ostvari preko 200.000 noćenja.


Najveći broj registrovanih noćenja za prvih osam mjeseci zabilježili su turisti iz Srbije, zatim domaći turisti, te turisti iz Turske, Crne Gore , Hrvatske i Grčke.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: