ODJELJENJE ZA PRIVREDU DRUŠTVENE DJELATNOSTI I INSPEKCIJSKE POSLOVE OPŠTINE BILEĆA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ODJELJENJE ZA PRIVREDU DRUŠTVENE DJELATNOSTI I INSPEKCIJSKE POSLOVE OPŠTINE BILEĆA

Izvor: Herceg TV | Datum:29.09.2023.

OBAVJEŠTENJE

Zbog pojave afričke kuge svinja u regionu, upozoravaju se uzgajivači svinja sa teritorije opšine Bileća da pojačaju preventivne mjere u suzbijanju širenja bolesti po preporukama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.


Mjere Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske:
Radi adekvatnog sprečavanja širenja i suzbijanja bolesti, apelujemo na vlasnike svinja da se strogo pridržavaju svih propisanih mjera, posebno biosigurnosnih mjera, svako sumnjivo stanje životinje i uginuće odmah da prijave nadležnom veterinarskom inspektoru ili nadležnom veterinaru. Strogo je zabranjeno premještanje životinja, životinje moraju biti zatvorene u objekte, obavezno ograničiti kretanje sa i na farmama, postavljanje dezinfekcionih barijera, mijenjati obuću i odjeću prilikom napuštanja farme.

Zabranjen je rad stočnih pijaca, organizovanje sajmova, izložbi i drugih okupljanja životinja na kojima se prodaju ili izlažu svinje, prodaja hrane životinjskog porijekla i hrane za životinje van poslovnog prostora, prodaja hrane životinjskog porijekla i hrane za životinje van poslovnog prostora, na teritoriji cijele Republike.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: