Trebinjka, majka četvoro djece, 39 cm kose donirala u humanitarne svrhe (FOTO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trebinjka, majka četvoro djece, 39 cm kose donirala u humanitarne svrhe (FOTO)

Izvor: TREBINJE DANAS TD | Datum:18.10.2023.

Da humanost ne poznaje granice dokazuje činjenica da je Trebinjka, Milica Nikolić, majka četvoro djece, svojih 39 cm kose, zamijenila za osmjeh mališana oboljelih od malignih bolesti.

Sve je počelo prije nekoliko mjeseci kada se kod naše sugrađanke Milice, javila želja da po prvi put donira kosu za Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra" Banja Luka.

,,Ovo mi je prvi put da doniram kosu. Otišla sam na redovno šišanje kod moje frizerke Miljane, kojoj se ovim putem zahvaljujem, jer je ona bila ta koja mi je predložila da to uradimo baš juče, na šta sam odmah pristala, jer sam od ranije imala želju to da uradim. Donirala sam 39 cm kose za izradu perika'' kaže Milica.

Dosta faktora utiče na kvalitet i rast kose, a prema Miličinim riječima najmanja dužina kose za donaciju mora iznositi između 20 i 30cm i kosa ne smije da bude hemijski tretirana, već mora da bude prirodna. Dodaje da dužina kose je sasvim nebitna stvar s obzirom na krajnji ishod i cilj.

,,To je najmanje što svako od nas može i treba da uradi. Najbitnije mi je da sam bila u mogućnosti da pomognem. Ako će moja kosa nekome da nacrta osmijeh na licu i usreći ga, onda ne postoji niko srećniji od mene. Mališani kroz proces hemoterapije gube kosu, a mnogi sa tim i samopouzdanje, zbog čega su perike jedan od načina da im se vrati osmijeh na lice, da mogu lakše da koračaju u borbi sa bolešću i da im da sigurnost, kako emocionalno tako i psihički'’, objašnjava naša sugrađanka velikoga srca.

Uzbuđenje, emotivnost i emptija, jake su emocije koje su se sminjivale u Milici tokom ovog humanog gesta.

,,Niko ne može razumjeti djecu i roditelje koji prolaze teške trenutke. Nismo svjesni šta imamo kada smo zdravi. Zdravlje i vrijeme provedeno sa najmilijima je najvažnije.’’ naglašava Nikolićeva.

Milica zaključuje da je mnogo je bitno da budemo humani, jer humanost nema granicu, te je važno da želimo pomoći.

Ovim putem pozvala je sve koji su u mogućnosti donirati kosu da učine isto, uz poruku ,,BUDIMO HUMANI, BUDIMO LJUDI, NAŠE MALO, NEKOME MNOGO ZNAČI.’’


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: