U Bileći djeca zainteresovana za formiranje školske saobraćajne patrole | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Bileći djeca zainteresovana za formiranje školske saobraćajne patrole

Izvor: Herceg RTV | Datum:20.10.2023.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje i Policijske stanice Bileća su u prethodnom periodu zajedno sa predstavnicima Auto-moto saveza Republike Srpske i osnovnim školama u svojim opštinama realizovale projekat osposobljavanja školskih saobraćajnih patrola kroz rad saobraćajnih sekcija u osnovnim školama.

 

U Bileći je 20 učenika, uzrasta od šestog do devetog razreda, postalo član školske saobraćajne patrole. Kako su naveli, oni će sa svojim aktivnostima nastojati da mlađoj djeci razvijaju svijest o pravilnom učestvovanju u saobraćaju. Takođe, će kroz povremeni rad sa policijskim službenicima skretati pažnju ostalim učesnicima u saobraćaju da je neophodna dodatna pažnja tokom školske godine. 

 

 

Policijski službenici će u Trebinju u toku sledeće sedmice nastaviti rad na formiranju školskih saobraćajnih patrola u dvije osnovne škole na području grada. Cilj projekta je da svaka škola u kojoj postoji zainteresovanost učenika formira školsku saobraćajnu patrolu i na taj način utiče na bezbjednost učenika u saobraćaju.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: