Veliko srce trebinjskih učenika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Veliko srce trebinjskih učenika

Izvor: radio Trebinje | Datum:01.11.2023.

Više stotina učenika trebinjskih osnovnih i srednjih škola učestvovalo je danas na atletskoj trci ulicama grada, koja je priređena u okviru humanitarne akcije „Obradujmo naše vršnjake na Kosovu i Metohiji“.

Na ovoj manifestaciji postavljene su i kutije u koje su učesnici trke, ali i građani Trebinja prikupljali novčana sredstva koja će biti uplaćena za najmlađe na Kosovu i Metohiji.

„Divan humani gest trebinjske djece i grada Trebinja pokazuje njihovo veliko srce. Ovu akciju naš odbor provodi već dugi niz godina, a veliku zahvalnost posvećujem ovoj predivnoj djeci koja su pokazala da Kosovo nije politika nego zavjet, humanost, moranje da svi stanemo zajedno uz naš narod da tamo opstanu i čuvaju naše Kosovo i Metohiju“, rekao je Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić bio je izuzetno zadovoljan velikim odzivom trebinjskih učenika.

„Riječi su, kao danas, suvišne. Ova slika i učešće preko hiljadu djece dovoljno govori. Oni su poslali poruku djeci Kosova i Metohije da nisu i nikada neće biti sami dok je RS“, rekao je Ćurić.

Podsjetimo, Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske pokrenuo je veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Obradujmo vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji“, kojom su obuhvaćene osnovne i srednje škole Republike Srpske. Akcija je na dobrovoljnoj bazi rukovodstva škola, učenika, njihovih porodica kao i prosvjetnih radnika i traje do 31. decembra.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: