U nevesinjskom porodilištu u 2023. rođeno tridesetak beba više nego prošle godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U nevesinjskom porodilištu u 2023. rođeno tridesetak beba više nego prošle godine

Izvor: rejting info | Datum:02.11.2023.

Opet lijepe vijesti iz nevesinjskog porodilišta. Za protekla 24 časa rođene su tri bebe, dvije djevojčice i jedan dječak. Porođaji su protekli u najboljem redu.

Glavna medicinska sestra Žana Tomović kaže da su porođaji obavljeni uz epiduralnu anesteziju i da se majke i novorođenčad iz Bileće dobro osjećaju. Ona je potvrdila da se prethodnog dana porodila žena iz Ljubinja i da se do kraja dana očekuju još dva poroda.

 
Načelnik Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo Bolnice Nevesinje Ranko Kokotović naglašava da je odjeljenje uređeno i dobro opremljeno, medicinari edukovani, stručni i ljubazni i da je to razlog što je nevesinjsko porodilište popularno u regionu. Kokotović podsjeća da je od početka godine u Bolnici Nevesinje rođeno 206 beba iz cijele Hercegovine, što je tridesetak više nego u istom periodu prošle godine.

„To je velika obaveza i odgovornost, ali i radost zdravstvenih radnika“, ističe Kokotović.

Iz nevesinjskog porodilišta poručuju da će zdravstvene usluge dodatno biti unaprijeđene kada stigne inkubator i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim na donatorskoj večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Radio Nevesinje


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: