Zvaničnici Republike Srpske u posjeti NR Kini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zvaničnici Republike Srpske u posjeti NR Kini

Izvor: Herceg RTV | Datum:09.11.2023.

Delegacija iz Republike Srpske boravi u višednevnoj je posjeti u Narodnoj Republici Kini gdje se održavaju sastanci sa predstavnicima kineskih kompanija, te predstavljanje infrastrukturnih projekata koji se već realizuju u saradnji sa kineskim partnerima, kao i mogućnosti za buduću saradnju.

 


U posjeti NR Kini, delegacija zvaničnika iz Republike Srpske koju predvodi potpredsjednik Vlade i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, a koja boravi u Šangaju na 6. Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu, posjetila je danas poslovnu zonu u distriktu Pudong, finansijskom centru Azije.

U delegaciji zvaničnika iz Republike Srpske su i ambasador BiH u Kini Siniša Berjan, ministar porodice, omladine i sporta Selma Čabrić, ministar trgovine i turizma Denis Šulić, generalni direktor ERS Luka Petrović kao i predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza i Ministarstva finansija u Vladi Republike Srpske, te lokalnih zajednica i javnih preduzeća. U Šangaju boravi i delegacija Privredne komore Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Komore Perom Ćorićem.

 

 

Podsjećamo, 6. Kineski međunarodni uvozni sajam, koji se održava u Šangaju od 5. do 10. novembra, je najveći ovog tipa u NR Kini, gdje učestvuju brojni visoki zvaničnici iz NR Kine i svijeta i oko 3.500 kompanija iz 140 zemalja, u organizaciji Vlade Narodne Republike Kine i Kineskog međunarodnog uvozno-izvoznog biroa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: