Optužen sudija Osnovnog suda u Foči | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Optužen sudija Osnovnog suda u Foči

Izvor: Glas Srpske | Datum:10.11.2023.

 

BANjALUKA - Sudija Osnovnog suda u Foči Ermin Korda optužen je za povredu zakona od strane sudije ili javnog tužioca jer je u postupku izvršenja na nepokretnostima Opštini Čajniče dosudio hotel "Čajniče" i tako oštetio založnog povjerioca prvog reda.
 
Optužnicu protiv njega podgilo je Republičko javno tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

-Korda  tereti da je od 04. jula 2013.  pa  godine do 06. avgusta 2020. godine kao sudija Osnovnog suda u Foči u izvršnom predmetu, nakon što je na prijedlog tražilaca izvršenja B.K. i J.K. protiv izvršenika B.T., radi izvršenja na nepokretnosti, donio Rješenje o dosudi, kojim je kupcu Opštini Čajniče, dosudio nepokretnost izvršenika pod nazivom hotel "Čajniče" površine 651 kvadrata,  pomoćna zgrada u površini od 13 m2 i dvorište od 764 m2. To je uradio u namjeri da ošteti založnog povjerioca N.J. u prvenstvenom redoslijedu namirenja potraživanja u izvršnom postupku-saopšteno je iz Republičkog tužilaštva.

Navodi se da je sudija svjesno prekršio Zakon o izvršnom postupku tako naložio Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove Banjaluka, Područna jedinica Čajniče, da izvrši upis prava svojine na predmetnim nepokretnostima u korist tražioca izvršenja - kupca Opštine Čajniče sa 1/1 dijela.

- Tako su obrisani tereti iz "V lista", Lista nepokretnosti, iako je znao da Opština Čajniče, kao tražilac izvršenja - kupac nije uplatila cjelokupni iznos kupoprodajne cijene postignute na ročištu za javno nadmetanje-saopštilo je tužilaštvo.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: