Nevesinjska bolnica dobila transportni inkubator i prateću opremu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjska bolnica dobila transportni inkubator i prateću opremu

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:12.11.2023.

Bolnica Nevesinje dobila je transportni inkubator i ostalu prateću opremu za zbrinjavanje vitalno ugrožene novorođenčadi od Udruženja pedijatara Republike Srpske. Oprema je obezbijeđena u dobrotvornoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, koja je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.

Pedijatar pulmolog Staka Milović istakla je da je ovo veoma značajna donacija i da olakšava siguran transport životno ugrožene novorođenčadi do tercijarne ustanove, gdje im se može pružiti adekvatno liječenje.

„U našem porodilištu godišnje se rodi oko 250 beba i uvijek postoji bojazan od nepredviđenih situacija, kada imamo životno ugroženo novorođenče“, rekla je Milovićeva i dodala da su do sada na godišnjem nivou imali oko pet transporta novorođenčadi.

Ginekolog akušer Ranko Kokotović, načelnik nevesinjskog porodilišta, izjavio je da će uz transportni inkubator biti u mogućnosti da pruže bolju i kvalitetniju uslugu najmlađim pacijentima.

„Nadamo se da inkubator nećemo često koristiti, ali u svakom slučaju dobro je da ga imamo i kada nam zatreba da nam bude u pomoći“, zaključio je Kokotović.

Nevesinjka Jelena Skorup očekuje treći porod. Ističe da su uslovi u nevesinjskoj Bolnici odlični i da će transportni inkubator mnogo značiti za ovu ustanovu, ali i za buduće roditelje, s nadom da će se što manje koristiti.

Nevesinjski medicinari su već prošli potrebnu obuku kako bi se nabavljena oprema mogla koristiti u punom kapacitetu.

Opremu za transport životno ugrožene novorođenčadi u okviru akcije “S ljubavlju hrabrim srcima“ dobile su bolnice u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Istočnom Sarajevu, Nevesinju, kao i bolnice u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.
 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: