BILEĆA: USKORO OBNOVA OBDANIŠTA SREDSTVIMA VLADE SRBIJE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

BILEĆA: USKORO OBNOVA OBDANIŠTA SREDSTVIMA VLADE SRBIJE

Izvor: SRNA | Datum:17.11.2023.

Obnova i proširenje obdaništa "Budućnost" u Bileći iz sredstava Vlade Srbije jedan je od najznačajnijih projekata u toj opštini, nakon čega se očekuje da će biti ukinuta lista čekanja za upis djece u vrtić, izjavila je Srni direktor obdaništa Mara Vojinović.
Ona je navela da je vrijednost projekta oko 700.000 KM, da je Vlada Srbije rebalansom budžeta već odobrila sredstva koja očekuju da će uskoro dobiti, nakon čega je planiran početak radova.

Vojinovićeva je rekla da je glavni projekat u završnoj fazi i da je u planu nadogradnja četiri učionice, izgradnja fiskulturne sale u prizemlju zgrade i premještanje kotlovnice.

Ona je istakla da se nakon rekonstrukcije bilećkog vrtića, koji trenutno pohađa 185 djece, očekuje da bi oko 100 mališana moglo da bude primljeno u ovu predškolsku ustanovu, što sada nije moguće zbog nedostatka kapaciteta.

"I roditeljima i djeci značiće mnogo da se ukine lista čekanja za upis u vrtić koja postoji najmanje tri godine", rekla je Vojinovićeva.

Osim rekonstrukcije vrtića, u Bileći je u planu realizacija još dva projekta iz sredstava Vlade Srbije.

Riječ je o obnovi zgrade bilećke Narodne biblioteke "Vladimir Gaćinović", koja je takođe veoma značajna, jer je riječ o jednoj od najstarijih ustanova kulture na području Hercegovine. Zgrada je oštećena u posljednjem zemljotresu.

Drugi projekat je izgradnja sekundarne vodovodne mreže u selu Baljci.

Ukupna vrijednost pomoći Vlade Srbije Bileći treba da bude oko 1,8 miliona KM, a odobrava se u okviru pomoći Srbije brojnim opštinama u Republici Srpskoj, ali i na teritoriji Federacije BiH.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: