Fočaci kladioničarskim prevarama zaradili 700.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fočaci kladioničarskim prevarama zaradili 700.000 KM

Izvor: GLAS SRPSKE | Datum:29.11.2023.

 

FOČA – Pet Fočaka obuhvaćeno je akcijom "Most1" zbog sumnje da su kladioničarskim prevarama ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 700.000 maraka.
 
Kako je saopšteno iz Policijske uprave Foča u okviru pomenute akcije danas su na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči pretresli tri lokacije u Foči.

Radi se o  kući i stanovima koje koriste K.M.,K.N., K.A,R.A. i R.M. za koje postoji sumnja da su počinili krivično djelo pranje novca i  prevara.

Sumnjiče ih da su od decembra 2017. godine do septembra 2023. godine u namjeri da sebi ili drugome pribave protivpravnu imovinsku korist ostvarili kontakt  sa   više lica iz različitih zemalja sa područja Jugoistočne Evrope kojima su nudili tačne ishode sportskih mečeva.

Dovodili su ih u zabludu da na svoju štetu uplate novac koji su potom osumnjičena lica podizala u bankama i poštama na području BiH, držali i istim raspolagali.

- Na ovaj način K.M., K.A, K.N.,R.A. i R.M. svi iz Foče su ostvarila protivpravnu imovinsku korist od oko 700.000 maraka. Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv osumnjičenih biće podneseni Izvještaji o počinjenim krivičnim djelima prevara i pranje novca navode iz policije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: