Petrović: Vrata ERS-a širom otvorena za studente tehničkih fakulteta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: Vrata ERS-a širom otvorena za studente tehničkih fakulteta

Izvor: HERCEG TV | Datum:04.12.2023.

Generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović poručio je, gostujući u vijestima Herceg televizije, da svi studenti tehničkih fakulteta koji imaju bilo kakve probleme mogu da se obrate upravi ovog preduzeća. 

"Mnogo je posla pred nama, trebaju nam kadrovi. Trenutno Republika Srpska ima više otvorenih gradilišta iz oblasti energetike, tako da nam trebaju, između ostalih, građevinski inženjeri, elektro inženjeri. Sve manji broj ljudi studira tehničke fakultete i to će nam biti veliki problem u budućnosti. Nećemo valjda dovoditi strane radnike za svaki projekat koji budemo realizovali", kaže Petrović.

Tu moramo biti osjetljivi i one momke i djevojke koji žele da studiraju ove fakultete moramo da podržimo. Ukoliko imaju bilo kakve probleme, slobodno neka se jave pismom upravi ERS-a i mi ćemo pronaći način da im pomognemo i pored njihovih stipendija.

Svjestan sam da ako ne podržimo tu struku i ako se ti kadrovi ne vrate u Republiku Srpsku da grade sve ove investicije, to neće imati smisla. 

Svi su dobrodošli, to je otvoren poziv za sve građevince, mašince i elektro inženjere, jer imamo previše posla", poručio je generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović. 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: