Višković: Doktor Babić bio sinonim borbe za život | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višković: Doktor Babić bio sinonim borbe za život

Izvor: RTRS | Datum:05.12.2023.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u telegramu saučešća porodici i kolektivu trebinjskog Doma zdravlja istakao je da je doktor Aleksandar Babić bio sinonim borbe za život i da je njegov odlazak bolan i nenadoknadiv gubitak za porodicu, kolektiv, pacijente, kao i cijelu Srpsku.

 

 

- Njegovo djelo nam ostaje kao motiv da budemo bolji ljudi, ali isto tako i podsjetnik kako da pronađemo snagu u teškim trenucima - naglasio je Višković.

Premijer Republike Srpske je naveo da ga je pogodila vijest o smrti čovjeka koji je bio sinonim borbe za život, borbe za život drugoga i borbe za svoj sopstveni.

- Doktor Babić je bio primjer čovjeka, ljekara koji je svoj životni poziv pretvorio u pleminitu misiju - istakao je Višković.

Doktor Aleksandar Babić iz Trebinja, koji je bolovao od cistične fibroze i imao Kartagenerov sindrom, preminuo je juče u 48. godini u Kliničkom centru u Mostaru.

Iako teško bolestan doktor Babić je sa maskom za kiseonik više od godinu dana obavljao svoju ljekarsku praksu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: