Popunjeni smještajni kapaciteti u Trebinju | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Popunjeni smještajni kapaciteti u Trebinju

Извор: ATV | Датум:11.12.2023.

Sada je već sigurno da će svi trebinjski smještajni kapaciteti biti popunjeni u novogodišnjim danima. Ipak, to ne znači da će i grad biti krcat.
Iako zvuči kao konkurencija, Zdravko Čolić na Stradunu značiće Trebinju. Brojni turisti prespavaće u Trebinju a provodiće se na Stradunu.
Danijel izdaje apartmane, o rezervacijama priča sa osmijehom. Domaći turisti ali i oni iz zemalja regije odavno su se kaže najavili.
“Rezervacija ima, konkretno moji apartmani su već odavno rezervisani, tu ima gostiju koji nam se konstantno vraćaju iz godine u godinu a vidim i kod ostalih kolega da potražnja postoji”, ističe Danijel Stolica, vlasnik apartmana “Harmonija”.

Hoteli su skuplji  noć za dvije osobe plaća se oko 200 maraka. I oni se polako pune.

“Kada pričamo o hotelskom smještaju oni imaju svoje goste koji se tradicionalno vraćaju svake godine u njihove objekte, takođe neki hoteli  organizuju žurke i dočeke Nove godine. Mi smo sve u svemu zadovoljni sa prilivom gostiju koji dolazi u Trebinje koji je najavljen u tom periodu i nadamo se da će nas poslužiti lijepo vrijeme”, kaže Nikola Kokić iz Turističke organizacije Trebinje.

Lijepom vremenu nadaju se i turistički vodiči jer će i oni imati posla. Nakon što je ispratila goste sa Korčule Jelena je stala pred našu kameru i ispričala svoj plan.

“Za Novu godinu sve agencije koje ja imam su iz Srbije, 30. su tri grupe iz Srbije, 31. imam jednu grupu iz Srbije prvog ću već imati opet slovenačke grupe, oni slave Novu godinu u Dubrovniku jer je tamo Čolić, to već svi znaju”, poručuje Jelena Danilović, turistički vodič.

Oko 170.000 registrovanih noćenja to je trebinjska cifra za prvih 10 mjeseci ove godine. U Turističkoj već sada sigurni da će do kraja 2023. ispuniti zacrtani cilj od 200.000.
 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: