Otvorena biračka mjesta u Srpskoj i BiH | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Otvorena biračka mjesta u Srpskoj i BiH

Izvor: RTRS | Datum:17.12.2023.

U nekoliko opština i gradova u Republici Srpskoj otvorena za mjesta za glasanje za izbore u Srbiji.
 

U Banjaluci se može glasati u Konzulatu Srbije i zgradi M tela-a, dok je u Trebinju moguće glasati u prostorijama Konzularne kancelarije Republike Srbije. 

 
Biračko mjesto za parlamentarne izbore u Srbiji otvoreno je jutros u Centru za kulturu i obrazovanje u Doboju i izborni proces se odvija bez problema, rekao je konzul u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci Perica Nikolić.

Nikolić je rekao novinarima da svoje pravo na glasanje može da ostvari 950 upisanih birača.

I u Prijedoru su jutros otvorena birališta i glasanje protiče bez problema.

Biračko mjesto u Srednjoškolskom centru u Mrkonjić Gradu otvoreno je jutros na vrijeme, a glasati može 175 državljana Srbije, potvrdio je predsjednik biračkog odbora Marko Pavlović.

Pavlović je naveo da na ovom biračkom mjestu mogu glasati državljani Srbije koji borave u opštinama Šipovo, Jezero, Ribnik i Mrkonjić Grad.

Biračko mjesto u Srednjoškolskom centru u Bratuncu za današnje vanredne parlamentarne izbore u Srbiji otvoreno je na vrijeme i prvi glasači su već ostvarili svoje biračko pravo, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora Kosta Negovanović.

Na ovom biračkom mjestu u birački spisak upisano je 785 državljana Srbije koji žive u Republici Srpskoj, a do 25. novembra izjasnili su se da glasaju u Bratuncu.

Izborni dan počeo je mirno, bez smetnji i očekuje se da će tako i proteći.

Biračko mjesto u Zvorniku za glasanje za republički parlament u Srbiji otvoreno je jutros u 7.00 časova, rekao jepredsjednik ovog biračkog mjesta Strahinja Radaković.

Radaković je rekao da na biračkom spisku ima 776 glasača i da glasanje protiče u najboljem redu.

U Srbiji su jutros počeli izbori za republički i pokrajinski parlament, kao i lokalne skupštine u desetinama opština i gradova, među kojima je i Beograd.

Glasanje u Generalnom konzulatu u Mostaru, Drvaru


U Generalnom konzulatu Srbije u Mostaru jutros je počelo glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, izjavila je predsjednik biračkog odbora Marija Bakoč.

Biračko mjesto u Drvaru jutros je otvoreno na vrijeme, a pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji ima 228 upisanih birača, rekao je Srni predsjednik biračkog odbora Stefan Nedeljković.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: