Fočanka na svjetskom izboru za Miss Earth: Magija Vijetnama ostaje u vječnom sjećanju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Fočanka na svjetskom izboru za Miss Earth: Magija Vijetnama ostaje u vječnom sjećanju

Izvor: Glas Srpske | Datum:20.12.2023.

Vijetnam je čarobna zemlja prepuna prirodnih ljepota sa gostoprimljivim ljudima iz kojih zrači pozitivna energija i veoma sam srećna što su me životni putevi doveli ovdje, jer vjerovatno nikada ne bih imala priliku da posjetim ove krajeve.

Riječi su to Verice Mihajlović iz Foče, predstavnice BiH na prestižnom svjetskom takmičenju u ljepoti, Miss Earth, čije finale će biti održano u petak u gradu Ho Ši Min.Mlada Fočanka, zajedno sa još 84 predstavnice iz cijelog svijeta, već dvije sedmice boravi u Vijetnamu, gdje je prošla razna takmičenja i pripreme za veliku završnicu, a iskustvo koje je doživjela, kako kaže, pamtiće cijeli život.

– Učestvovale smo u programu “Fashion show”, gdje su birane najbolje večernje haljine i kupaći kostimi, prošle smo talent takmičenja i druge aktivnosti. Trudila sam se da predstavim našu zemlju na najbolji način, noseći narodnu nošnju i prezentujući kulturu naših krajeva i topli duh našeg naroda. Bilo je veoma iscrpljujuće, jer su pripreme trajale i po 20 časova, ali je sve prošlo u najboljem redu – ispričala je Verica za “Glas Srpske” iz Vijetnama.

Ističe da su organizatori pažljivi prema svim učesnicima i potrudili su se da im ništa ne nedostaje, pružajući maksimalnu podršku i zaštitu.

 
– Mislila sam da Vijetnam nije baš toliko razvijena zemlja i da ovdje nema šta da se vidi, ali sam se prevarila. Sve je lijepo i uređeno, a ljudi su predivni, posebno mještani, koji prilaze da nas upoznaju i slikaju se s nama, nude pomoć ili jednostavno žele da nas zagrle i popričaju. Pored Ho Ši Mina obišle smo i grad Dalat i gdje god da se pojavimo, dočekane smo raširenih ruku – kaže Verica.

Najviše vremena provodi sa predstavnicama Srbije, Crne Gore i Hrvatske, ali je stvorila prijateljstva i sa djevojkama sa drugih kontinenata.

– Imale smo vremena da se upoznamo i družimo, tako da sam stekla prijateljice iz cijelog svijeta i ne sumnjam da ćemo nakon takmičenja posjećivati jedna drugu. Stvorili smo veze za cijeli život, a to se ne može kupiti novcem. Ne gledamo jedna drugu kao konkurenciju i funkcionišemo kao velika porodica. Još se ne naziru favoriti i organizatori na sve nas gledaju isto, što mi se dopada – ističe Verica, koja se već četiri godine bavi modelingom i ima želju da ostane u modnom svijetu.

Međutim, prioriteti u ovom trenutku su joj da završi srednju školu i da se upiše fakultet.

– Moj san je da se jednog dana bavim voditeljskim poslom koji je moja velika ljubav, jer me mediji i javni nastupi privlače još od djetinjstva – naglašava Verica.

Rođendan

Verica je u nedjelju, 17. decembra, proslavila 19. rođendan, a domaćini su joj pripremili veliko iznenađenje.

– U ponoć su me iz direkcije izbora dočekali sa tortom, a zatim mi je priređen doček i u hotelu, gdje su radnici, zajedno sa djevojkama koje su tu smještene, pjevali rođendanske pjesme. U početku sam se pitala kako ću slaviti rođendan daleko od meni dragih osoba, ali su se svi potrudili da mi ništa ne fali i da se osjećam kao kod kuće – istakla je Verica.

Glas Srpske


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: