Pucnjava na univerzitetu u Pragu: Policija ubila napadača (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pucnjava na univerzitetu u Pragu: Policija ubila napadača (VIDEO)

Autor: Novinar Herceg | Datum:21.12.2023.

PRAG - U zgradi Fakulteta umjetnosti Karlovog univerziteta u Pragu došlo je do pucnjave. Prema navodima češke policije, ima mrtvih i ranjenih, a napadač je eliminisan, prenosi "novinky.cz".
"Na osnovu prvih informacija možemo potvrditi da na licu mjesta ima mrtvih i povređenih. Policija se trenutno nalazi na licu mjestu, cijeli trg Jana Palaha i okolina je potpuno zatvoren", saopštila je policija u postu na Twitteru.
Na snimcima sa lica mjesta se vidi kako ljudi istrčavaju iz zgrade Fakulteta umjetnosti Karlovog univerzita, okruženi policijom.

Portparolka Fakulteta umjetnosti je potvrdila da je došlo do pucnjave koja se tiče njihove ustanove, budući da ovaj fakultet dijeli prostorije i sa Filozofskim.

Novinska agencija "Aktu.cz" navodi da je napadač koristio dugačko oružje sa optikom. Na lice mjesta uputio se i ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan.

Kako navodi novinska agencija "ČTK", studenti su putem društvenih mreža dijelili informacije da ostanu zaključani u učionicama ili biblioteci i da se evakuišu ka ulici Celetne.

Spasilačka služba je saopštila da je aktivirala tzv. trauma plan i da je na lice mjesta izašao i veliki broj ekipa, kao i specijalno vozilo Hitne pomoći "Golem" koje se koristi samo u slučajevima velikog broja povređenih.

"Na licu mjesta vjerovatno ima još povređenih. Nemamo informacije o tačnom broju", dodali su spasioci, prenosi "EuroNews".

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: