Do 20. januara 2024. godine pojačane aktivnosti policijskih službenika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Do 20. januara 2024. godine pojačane aktivnosti policijskih službenika

Izvor: Radio Trebinje | Datum:25.12.2023.

Iz Policijske uprave Trebinje je saopšeno je da će policijski službenici ove uprave do 20. januara 2024. godine, planirati i realizovati više, kako preventivnih, tako i represivnih aktivnosti, kojima je cilj očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika.

“Građani istočne Hercegovine, kao i svi gosti mogu da očekuju pojačano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će obavljati pojačanu kontrolu svih učesnika u saobraćaju u poštovanju saobraćajnih propisa. Posebna pažnja biće usmjerena na vožnju pod uticajem alkohola, opojnih sredstava ili psihoaktivnih lijekova s obzirom da je u vrijeme praznika pojačana njihova konzumacija. Takođe, uslijed konzumacije alkohola može se očekivati i povećan broj kršenja javnog reda i mira” ,navodi se u saopštenju Policijske uprave.

Navode i da će do kraja decembra realizovati preventivnu kampanju ''Petarde nisu igračke'' kojoj je osnovni cilj da se svi građani informišu o opasnostima nestručne i nepravilne upotrebe pirotehničkih sredstava. Takođe, školarcima će biti održano predavanje o opasnostima pri korištenju pirotehničkih sredstava, prije svega o tjelesnim povredama, koje su prve vidljive, a koje nastaju nestručnom upotrebom ovih sredstava.

“Do kraja januara 2024. godine, policijski službenici će realizovati preventivnu aktivnost pod nazivom ‘Lako je alkohol odbiti’, čiji je cilj podizanje svijesti svih učesnika u saobraćaju, najprije vozača, o dejstvu alkohola na opšte stanje čovjeka. Poznato je da alkohol daje hrabrost, ali ono što je važnije jeste da alkohol proužava vrijeme reagovanja u kriznim situacijama, da usporava reflekse čovjeka. Svi vozači su svjesni da u kriznim situacijama jedna sekunda može značiti sprečavanje nastanka saobraćajne nezgode“, stoji u saopštenju.

Policijska uprava apeluje na sve građane u Hercegovini da se prilikom proslavljanja novogodišnjnih i božićnih praznika ponašaju u skladu sa bontonom i svim važećim zakonskim propisima.

„Proslavimo praznike dostojanstveno, u miru i sreći“, poručuju iz Policijske uprave Trebinje.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: