ĆURIĆ: VIŠE OD 20 MILIONA ZA INVESTICIJE SLJEDEĆE GODINE | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

ĆURIĆ: VIŠE OD 20 MILIONA ZA INVESTICIJE SLJEDEĆE GODINE

Izvor: SRNA | Datum:30.12.2023.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić izjavio je Srni da je u ovoj godini Gradska uprava realizovala veliki broj projekata na koje su ponosni i da će biti nastavljena njihova realizacija, a u 2024. više od 20 miliona biće uloženo u različite investicije.


Ćurić je podsjetio da je u 2023. godini započet veliki projekat izgradnje nove Bolnice, te da je zahvaljujući Vladi Srpske i resornom Ministarstvu obezbijeđeno 128 miliona KM za taj projekat, a grad je preuzeo određene obaveze za taj veoma važan projekat za Trebinje, ali i cijeli region.

Ćurić je dodao da je pokrenuta izgradnja sistema za vodosnabdijevanje prema Ivanici, a realizuju se projekti iz oblasti sportske infrastukture.

"Završena je izgradnja reflektora na stadionu Police, gradi se teren sa vještačkom travom, gdje smo imali veliku podršku `Elektroprivrede Republike Srpske` koja nam je doznačila dva i po miliona KM za sportsku infrastrukturu", rekao je Ćurić.

On je napomenuo da je u 2023. godini realizovan veliki broj projekata podrške porodici, da je među njima i određen broj novih programa, navodeći da je omogućen besplatan smještaj u Banjaluci i Beogradu za sve građane Trebinja koji imaju potrebu za liječenjem.

Ćurić je dodao da je više stotina hiljada KM uloženo u sisteme za navodnjavanje, a značajan posao je urađen i na projektu slobodne zone.

"Grad je uveo popust od 50 odsto za rentu i troškove uređenja za sve građane koji grade objekte do 200 metara kvadratnih u trećoj, četvrtoj, petoj i šestoj zoni", naveo je Ćurić.

Gradonačelnik Trebinja rekao je da je za 2024. godinu usvojen budžet koji je najveći do sada, navodeći da je planirano da se više od 20 miliona KM uloži u različite investicije.

"Ono što je veoma važno, oko dva miliona KM planirano je za zapošljavanje, da se zajedno sa Zavodom za zapošljavanje i gradom pokrenu programi samozapošljavanja, zapošljavanja u privatnom sektoru, zapošljavanja pripravnika, podrška volonterima i slično", rekao je Ćurić.

On je rekao da će dugoročna kreditna zaduženja od Evropske investicione banke i Svjetske banke od ukupno deset miliona KM biti uložena u važne projekte, kako bi određena gradska naselja dobila oborinsku i fekalnu kanalizaciju, urednije vodosnabdijevanje sa dva rezervoara Police i Crkvina, kao i značajnije smanjenje gubitaka vode.

Ćurić je istakao da je važno strpljenje i razumijevanje građana kako bi se generacije koje žive u Trebinju, ali i one koje dolaze, ponosile sa svim što je učinilo rukovodstvo grada, kako bi grad bio još ljepši i bolji. 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: