Nevesinje veličanstveno proslavilo Dan RS | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinje veličanstveno proslavilo Dan RS

Izvor: Radio Nevesinje | Datum:10.01.2024.

U okviru obilježavanja Dana Republike Srpske u Porti Sabornog hrama Vaznesenja Gospodnjeg večeras je održan koncert etno pjevačice Branke Zečević i orkestra Milana Ninkovića. Navijači Crvene Zvezde iz Nevesinja priredili su veličanstvenu bakljadu, a po završetku koncerta priređen je spektakularan vatromet. Prazničnu atmosferu upotpunili su nastupi etno grupa „Sveti Dimitrije“ i „Simonida“.

Uprkos hladnoći veliki broj Nevesinjaca večeras je prisustvovao proslavi 32. rođendana Republike Srpske. Prije koncerta okupljenim građanima su se obratili starješina Sabornog hrama Mladen Čalija i načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović i čestitali praznik.

Sveštenik Mladen Čalija je istakao da se našem narodu ništa ne dešava slučajno, tako ni slava Republike Srpske nije slučajno i slava Svetog arhiđakona Stefana.

"Najbolje ćemo čuvati Republiku Srpsku ako budemo živili životom kakvim je živio arhiđakon Stefan i ako je budu krasile vrijednosti kakve su krasile hrišćanstvo vijekovima", naglasio je Čalija. On je dodao da u svojim srcima treba da čuvamo ono za šta je dato mnogo života jer će samo tako biti smisleno i blagosloveno.

Čestitajući Dan Republike Srpske načelnik Avdalović je pozvao sugrađane da pokažu snagu i čeličnu volju, kao što su je pokazali i 1992. godine.

„Danas je 32. rođendan Republike Srpske i uprkos hladnoći naša srca će večeras biti topla zato što volimo Republiku Srpsku i zato što nemamo drugu otadžbinu“, rekao je Avdalović.

Uz čašicu kuvanog vina i rakije, u ovoj hladnoj januarskoj noći, Nevesinjci su poželjeli da svakog narednog 9. januara Srpska bude bolja i uspješnija. Proslava Dana Republike Srpske završena je slavljeničkim kolonama vozila koje su okićene trobojkama prodefilovale gradskim ulicama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: